Waarom je woning zelf verkopen?

Waarom je beter zelf je huis verkoopt …

Je staat op het punt om je huis verkopen? En je denkt er misschien wel aan om dit zelf te doen?
Fantastisch! Dat kunnen wij alleen maar toejuichen…

Zelf verkopen? En geen makelaar inschakelen? Jazeker! Reken maar eens even uit hoeveel je dit extra kan opbrengen.

Vastgoedmakelaars vragen gemiddeld 3,6% commissie op het verkoopbedrag.
Even uitrekenen … Stel, je huis wordt verkocht voor een bedrag van € 250 0000. Dat wil zeggen dat er € 9000 in de zakken van de vastgoedmakelaar verdwijnt. En dat is enkel nog maar de kost van de commissie.. Verder komen er ook nog kosten bij voor de administratie die moet gebeuren.

Akkoord, een vastgoedmakelaar haalt heel wat uit je handen maar je betaalt hier ook wel een groot bedrag voor. Een bedrag wat je aan andere dingen kan besteden. En wat kan een vastgoedmakelaar wat je zelf niet kan? Jij kent je huis als de beste. Je kent de sterke en de minder sterke punten .. jij bent dus de kenner!

Mooie uitleg allemaal .. Maar hoe begin ik eraan hoor ik je al zeggen?

Neem eerst en vooral contact op met een notaris in je buurt.. Hij kan je al een flink eind op weg helpen. Hij geeft je onder andere meer uitleg over de verplichte documenten die je nodig hebt bij de verkoop van je woning. Deze kan je ook zelf aanvragen maar ook jouw notaris kan dit voor jou doen. Hou er wel rekening mee dat, wanneer je de verplichte documenten zelf aanvraagt, je voor sommige een klein bedrag moet betalen. Maar dat is zeker geen € 7500 ? Nog altijd een besparing dus!

Ook bij het vaststellen van je verkoopprijs zijn er onlinetools die je kan gebruiken. Deze kan je  bijvoorbeeld vinden op www.immoweb.be en geeft je een heel goed beeld van hoeveel je huis waard is. Ook kan jouw notaris een schatting doen, dit doet hij meestal gratis, als je natuurlijk de akte van de verkoop bij hem laat verlopen. Een landmeter of onafhankelijk schatter kan ook een optie zijn. Een schattingsverslag van hen kost gemiddeld € 250.

En nu hoor ik je denken .. Allemaal goed en wel, maar hoe zit het me de reclame en de rondleidingen? Kan ik dit ook wel zelf?

Of course!! En daar helpen wij, Dagwoning, jou maar al te graag mee! Bij ons krijg je een persoonlijke verkooppagina die je kan delen op je Facebookpagina en Instagram. Ook kan je zelf je huisbezoeken regelen daar een online agenda en vind je alle stappen die je moet nemen om je huis verkoopklaar te maken. Enja, ook aan verkoopborden hebben wij gedacht! Checken zou ik zeggen!

De touwtjes blijf jij in handen houden. Enkel jij .. De touwtjes in handen en extra geld in the pocket ? Misschien kan je dat extra luxe-reisje onder de palmbomen al wel boeken .. (na de coronatijd natuurlijk). 

21 augustus 2020