Huis sneller verkopen?

Let it shine!

Heel logisch misschien maar sommige mensen zien dit toch wel eens over het hoofd. Poets dat het een lieve lust is.

Ruim de overbodige rommel op. Schud je kussens op. Laat de kat van de keukenkasten of de hond uit de zetel. Zorg ervoor dat je woning er spik en span uitziet.

Potentiële kopers komen graag binnen in een opgeruimd huis.


Verleid met (juiste) geurtjes!

Wie houdt er niet van om binnen te komen in een ruimte waar er een lekker geurtje hangt? Toch iedereen, niet?

Uit studies blijkt dat 75% van de emoties die je ervaart, wordt bepaald door wat de mens ruikt. Geuren brengen veel emoties naar boven en emoties bepalen het gedrag van de mens. Ook koopgedrag ..

Probeer dus je woning huiselijk te laten ruiken. Dit kan door verse koffie te zetten of door koekjes te bakken en de oven wat open te laten staan. Laat potentiële kopers zich thuis voelen in hun mogelijke nieuwe (t)huis!

Pas wel op met sterke geuren zoals vanille en lavendel … Niet iedereen houdt hiervan.


Wees positief en … lach ?

Hou in gedachte .. Jouw huis is het beste huis waar je in kan wonen. Dit moet je overbrengen naar de kopers. Zet dus de positieve punten van jouw woning in the picture. Ga bij jezelf na waarom jij destijds deze woning hebt gekocht of zo gebouwd hebt. Maak een lijst met de sterke punten maar vergeet toch ook zeker niet mogelijke werkpuntjes aan te halen. Want ook eerlijk duurt het langst .. Laat mogelijke kopers ook de eventuele uitbreidings – of verbouwingsmogelijkheden zien. Zo laat je zien dat de woning potentieel heeft.

Omschrijf de omgeving waarin jouw woning gelegen is. De nabijheid van scholen voor jonge gezinnen, winkels, openbaar vervoer, ….

En het belangrijkste .. doe dit altijd met een lach. Een vriendelijke, goedlachse verkoper is altijd aangenamer en overtuigender.


Picture perfect

Een huis verkoopt beter met … foto’s. Laat je huis van zijn beste kant zien en haal de topfotograaf in je naar boven. Hou wel rekening met een aantal dingen wanneer je je foto’s in je advertentie plaats.

Denk aan de juiste belichting, zorg voor een goede camera en laat geen rommel op je foto’s verschijnen. Maak potentiële kopers nieuwsgierig door de juiste foto’s te publiceren. Wedden dat de afspraken voor rondleidingen stijgen?

Geen fotografische gave ? Dan kan je altijd een professional zoeken.

Zoek hier een immo fotograaf in jouw buurt


Laat de prijs niet de pan uit rijzen ..

We weten het .. je wil een eerlijke prijs voor je woning. En liefst zo hoog mogelijk. Probeer te gaan voor een reële prijs. Je zal zelf altijd je woning hoger schatten dan iemand anders. Dat komt omdat er bij jouw heel wat emoties en herinneringen aan verbonden zijn. Hiervan moet je afstand proberen te nemen.

Wil je een realistische prijs, dan kan je terecht bij een onafhankelijke schatter. Een notaris gaat hiervoor hoogstwaarschijnlijk geen extra kosten voor aanrekenen ALS je de verkoopakte bij hem laat verlopen.

Wil je een notaris, vastgoedexpert of vastgoedmakerlaar in je buurt vinden. Dat kan op onze startpagina bij zoeken in je buurt! De juiste prijs voor je woning zal de verkoop van je woning alleen maar vergemakkelijken.

1 maart 2021